Register Tax Accountant: de herkenbare fiscaal specialist

Accountants werkzaam in het MKB verzorgen voor klanten veelal het samenstellen van de jaarrekeningen. Daarnaast doet de accountant vaak vele fiscale aangiftes. In de opleiding tot AA-Accountant leert de MKB accountant zodoende de noodzakelijke fiscale basiskennis. De klant heeft echter vaak behoefte aan een accountant die fiscaal sterker is. Door u in te schrijven in het Register Tax Accountant (RTA) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) bewijst u aan uw klanten dat u over meer en specialistische fiscale kennis beschikt.

Nationale herkenning

Register Tax Accountant (RTA) is een erkende beroepsgroep. Iedereen die bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) staat ingeschreven als accountant (AA of RA) en zich als Register Tax Accountant bij de SRFA heeft laten registreren, mag de titel RTA achter zijn of haar naam voeren. Het is een beschermde titel die voorbehouden is aan degenen die bij de SRFA geregistreerd staan. Arjen Bonestroo, bestuurslid van de SRFA: ”U bent dan belastingaccountant met een internationaal herkenbare titel.”

Internationaal herkenbaar

De belastingaccountant is in Nederland een herkenbaar fiscaal adviseur voor klanten in het MKB. Maar ook in het buitenland is de Tax Accountant een herkenbare beroepsgroep. Het Register Tax Accountant van de SRFA sluit hier met de naamstelling ‘Register Tax Accountant’ goed op aan.

Toelating tot het register

Als accountant beweegt u vaak op het snijvlak van accountancy en belastingadvies. Om klanten op fiscaal gebied goed te adviseren is verdieping en verbreding van fiscale kennis vereist. Diverse fiscale opleidingen, waaronder de nieuwe opleiding Register Tax Accountant, bieden de kennis en inzichten om klanten op fiscaal gebied goed te kunnen adviseren. Meer hierover is te lezen in de Toelatingsvoorwaarden.

De RTA-titel aanvragen

Een uitgebreide beschrijving van de rollen, verantwoordelijkheden en competenties van de Register Tax Accountant is terug te lezen in het Beroepsprofiel.

Ga naar Register Tax Accountant (RTA) voor informatie over het aanvragen en het behouden van de titel Register Tax Accountant (RTA). U kunt zich ook direct registreren.