Register Erkend Administratie Adviseur

Wilt u worden opgenomen in het Register Erkend Administratie Adviseur? Dat kan met de juiste vooropleiding en uiteraard moet u actief zijn binnen het financiële vakgebied. Bekijk de toelatingsvoorwaarden of meld u direct aan. Op het moment dat u bent ingeschreven, mag u de titel REAA voeren en kunt u profiteren van de voordelen die het register en de SRFA u bieden.

De voordelen van REAA bij SRFA

 • Potentiële werkgevers of opdrachtgevers kunnen ervan op aan dat u een goede opleiding heeft genoten en uw vakkennis en vaardigheden actueel houdt.
 • 10% korting op ca. 600 opleidingen en trainingen bij diverse opleiders.
 • U verschaft zich toegang tot een netwerk van financials, belastingconsulenten en belastingadviseurs.
Hoe vraagt u de titel aan?

U moet de opleiding tot Register Erkend Administratie Adviseur of (een deel van) de Post HBO AA Accountancy MKB hebben afgerond. Voeg kopieën van diploma’s en/of getuigschriften bij of een kopie uit het DUO-opleidingsregister. Heeft u een andere opleiding gevolgd waarmee u denkt in aanmerking te komen voor inschrijving in het Register? Kijk dan in ons reglement toelatingsvoorwaarden of een aanvraag voor u mogelijk is.

Hoe behoudt u de titel?

De titel REAA mag worden gevoerd zolang een geregistreerde zich aan de voorwaarden houdt. Een opleiding die kwalificeert voor de titel en het aantoonbaar up to date zijn op het vakgebied. Dit laatste kunt u aantonen door aan de jaarlijkse PE verplichting te voldoen.

Beroepsprofiel van de Register Erkend Administratie Adviseur

Het beroepsprofiel van de Register Erkend Administratie Adviseur (REAA) bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Globale beschrijving van de werkzaamheden
 2. De niveaus waarop de REAA werkzaam is
 3. De rollen die de REAA vervult
 4. De kennisgebieden waarin de REAA opgeleid is
 5. De competenties waarover de REAA beschikt

Benieuwd hoe u in aanmerking komt?

Nieuws & Events

 • Opleiding.nl

  Als SRFA-geregistreerde en als aspirant-lid kunt u profiteren van 10% korting op ruim 600 opleidingen voor financieel professionals. Daarmee is uw jaarbijdrage aan de SRFA soms al voor jaren terugverdiend. Dat is een van de grote voordelen van een registratie bij de SRFA. U kunt zich via de website van SRFA inschrijven voor deze opleidingen.

  Lees meer


 • Kwaliteit samengestelde jaarrekening door REAA staat niet ter discussie

  Register Erkend Administratie Adviseurs (REAA’s) die werkzaam zijn op een administratiekantoor, zijn opgeleid om volgens hoge kwaliteitsstandaarden samenstelwerkzaamheden uit te voeren. Standaard 4410 uit de Nadere voorschriften controle- en overige standaarden (NV COS) van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is op samenstelwerkzaamheden binnen administratiekantoren niet van toepassing. Toch wordt de REAA’s in opleiding wel

  Lees meer


 • Adviesfunctie belangrijk voor de toekomst van de REAA

  Binnen administratiekantoren wordt vooral aandacht besteed aan het voeren van personeelsadministraties, financiële administraties, het samenstellen van jaarrekeningen en het verrichten van fiscale aangiftes. Vraag is of de administratiekantoren nog voldoende toekomst hebben nu veel administratieve werkzaamheden worden geautomatiseerd. Deze automatiseringsslag valt samen met een toenemende concurrentie en daardoor een stijgende prijsdruk. In oktober 2016 heeft

  Lees meer


Bekijk volledige agenda