Register Financieel Manager (RFM)​

Met diploma’s van de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) gecombineerd met SPD I of een getuigschrift HBO Associate Degree Financieel Management bent u toelaatbaar tot het RFM-register. Voeg kopieën van diploma’s en/of getuigschriften bij. Heeft u een andere opleiding gevolgd waarmee u denkt in aanmerking te komen voor inschrijving in het Register? Kijk dan in ons reglement toelatingsvoorwaarden of een aanvraag voor u mogelijk is.

De voordelen van RFM bij SRFA

 • Potentiële werkgevers of opdrachtgevers kunnen ervan op aan dat u een goede opleiding heeft genoten en uw vakkennis en vaardigheden actueel houdt.
 • 10% korting op ca. 600 opleidingen en trainingen bij diverse opleiders.
 • U verschaft zich toegang tot een netwerk van financials, belastingconsulenten en belastingadviseurs.
Hoe vraagt u de titel aan?

U moet de opleiding Associate Degree Financieel Management of Accountancy, de opleiding HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie of Accountancy of een andere combinatie van opleidingen zoals genoemd in de toelatingsvoorwaarden gevolgd hebben. Voeg kopieën van diploma’s en/of getuigschriften bij of een kopie uit het DUO-opleidingsregister. Heeft u een andere opleiding gevolgd waarmee u denkt in aanmerking te komen voor inschrijving in het Register? Kijk dan in ons reglement toelatingsvoorwaarden of een aanvraag voor u mogelijk is.

Hoe behoudt u de titel?

De titel RFM mag worden gevoerd zolang een geregistreerde zich aan de voorwaarden houdt. Een opleiding die kwalificeert voor de titel en het aantoonbaar up to date zijn op het vakgebied. Dit laatste kunt u aantonen door aan de jaarlijkse PE verplichting te voldoen.

Beroepsprofiel van de Register Financieel Manager

Het beroepsprofiel van de Register Financieel Manager (RFM) bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Globale beschrijving van de werkzaamheden
 2. De niveaus waarop de RFM werkzaam is
 3. De rollen die de RFM vervult
 4. De kennisgebieden waarin de RFM opgeleid is
 5. De competenties waarover de RFM beschikt

Benieuwd hoe u in aanmerking komt?

Nieuws & Events

 • Opleiding.nl

  Als SRFA-geregistreerde en als aspirant-lid kunt u profiteren van 10% korting op ruim 600 opleidingen voor financieel professionals. Daarmee is uw jaarbijdrage aan de SRFA soms al voor jaren terugverdiend. Dat is een van de grote voordelen van een registratie bij de SRFA. U kunt zich via de website van SRFA inschrijven voor deze opleidingen.

  Lees meer


 • SRFA maakt groeispurt door en verwelkomt BSPD

  In 2018 is met veel enthousiasme de Stichting Register Fiscaal en Financieel Advies (SRFA) opgericht. De SRFA is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en is een initiatief van erkende opleiders. De stichting staat in contact met brancheverenigingen en onafhankelijke adviseurs uit het fiscale en financiële vakgebied. Na de succesvolle totstandkoming van de registers MKB Belastingconsulent

  Lees meer


 • Nieuwe registers

  Ondanks de coronaperikelen zijn er binnen de SRFA veel ontwikkelingen. Naast het Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) en Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) zijn het Register Administratie Adviseur (RAA) en het Register Financial Controller (RFC) toegevoegd aan de financieel-economische tak van de SRFA. Het Register Administratie Adviseur richt zich met name op financials die op

  Lees meer


Bekijk volledige agenda