Toelatingsvoorwaarden

Zo krijgt u toegang tot de SRFA-registers

Wilt u worden opgenomen in één van de registers van de SRFA? Dat kan met de juiste vooropleiding en uiteraard moet u actief zijn binnen het fiscale of financiële vakgebied. Bekijk hiervoor toelatingsvoorwaarden inclusief de overgangsregeling.

Aspirantregister

Wilt u starten met een opleiding om toegelaten te worden tot één van de registers dan kan dat ook. 
Volg dan één opleiding van een van de gerenommeerde instituten en u wordt automatisch en kosteloos ingeschreven in het aspirantregister. U wordt dan op de hoogte gehouden van SRFA aangelegenheden en u mag tevens gratis de jaarlijkse update sessie bijwonen.

MKB Belastingconsulent, in één jaar naar titel MKB Belastingconsulent (MKB BC)

De opleiding tot Register MKB Belastingconsulent (MKB BC) bereidt u gedegen voor op het beroep van belastingconsulent voor het MKB. U ontwikkelt zich tot een allround specialist die belastingaangiften verzorgt en belastingplichtigen bijstaat in geschillen met de belastingdienst. Opleiding succesvol afgerond? Laat u dan inschrijven in het register voor de MKB Belastingconsulent. Dan mag u de titel MKB Belastingconsulent (MKB BC) voeren als kwaliteitskeurmerk.

MKB Belastingadviseur, in twee jaar naar titel MKB Belastingadviseur (MKB BA)

De opleiding tot Register MKB Belastingadviseur (MKB BA) is opgezet om u voor te bereiden op het beroep van belastingadviseur voor het MKB. U doet diepgaande theoretische kennis op van de belangrijkste belastingwetten, zoals loonbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Na afronding van uw studie en na inschrijving bij de SRFA mag u de titel MKB Belastingadviseur (MKB BA) voeren. Vanuit dit programma kunt u met vrijstellingen binnen de HBO Bacheloropleiding Fiscaal Recht en Economie instromen.

Register Financial Controller, in één jaar naar titel RFC

Bent u in het bezit van een Bachelorgetuigschrift SPD Bedrijfsadministratie, Bedrijfseconomie, Accountancy of een vergelijkbaar getuigschrift? Volg dan de opleiding tot Register Financial Controller bij een van de gerenommeerde opleidingsinstituten. Heeft nog geen Bachelorgetuigschrift? Dan kan dit ook door de opleiding HBO Register Financial Controller te volgen, de meest efficiënte route naar de RFC titel. Na afronding van uwe studie en na inschrijving bij de SRFA mag u de titel RFC voeren.

Register Erkend Administratie Adviseur, in één jaar naar de titel REAA

Werkzaam bij een accountantskantoor, administratiekantoor of financieel adviesbureau en (nog) geen behoefte aan een accountantstitel omdat u toch geen assuranceopdrachten uitvoert? Of heeft u de opleiding tot Post HBO AA MKB of de praktijkopleiding niet geheel afgerond? Kijk dan even of u toch de REAA titel van de SRFA mag voeren. Na uw bacheloropleiding, het afronden van de opleiding tot Register Erkend Administratie Adviseur (REAA) en inschrijving bij de REAA bent u gerechtigd de titel REAA te voeren. Let op! Als u een onafgeronde post HBO AA MKB opleiding hebt gevolgd of de praktijkopleiding niet hebt afgrond, komt u mogelijk al direct in aanmerking voor de REAA titel.

Register SPD, in vier jaar naar de titel RS

Werkzaam als administrateur, kredietadviseur, internal controller, financial controller, business controller of in een andere functie als administratief-financieel expert en beschik je over een afgeronde SPD-opleiding? Dan kom je in aanmerking voor het RS-register. Je hebt de HBO-bacheloropleiding SPD afgerond of de opleidingen SPD-I en SPD-II afgerond. Op het moment dat je bent ingeschreven in het register mag je de titel RS voeren.

Register Financieel Manager, in twee jaar naar de titel RFM

Werkzaam als administrateur, assistent-controller, financieel medewerker, salarisadministrateur of een vergelijkbare administratieve functie en beschik je over bijvoorbeeld een afgeronde Associate Degree Financieel Management? Dan kom je in aanmerking voor het RFM-register. Met diploma’s van de opleiding Moderne Bedrijfsadminstratie (MBA) gecombineerd met SPD I of een getuigschrift HBO Associate Degree Financieel Management ben je toelaatbaar tot het RFM-register. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. De opleidingsmogelijkheden worden vermeld in het Reglement Toelating. Dat reglement tref je ook aan op deze website. Interessante opleidingscombinaties die het jou mogelijk maken om toe te treden tot een erkende beroepsgroep. Op het moment dat je bent ingeschreven van je de titel RFM voeren.

Een realistische PE verplichting van 10 PE uren per jaar

Jaarlijks volgt u gratis een fiscale updatesessie in het kader van Permanente Educatie. Het bijwonen van deze sessie is een verplichting binnen uw registratie in het register van SRFA. In één dag wordt u volledig op de hoogte gebracht van de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van fiscaliteiten. Daarnaast verdiept u zich in actuele thema’s die voor u van belang zijn. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste fiscale regelingen rondom schenkingen. U gaat praktijkgericht aan de slag met fiscale thema’s. Praktijk en theorie worden in de verschillende programmaonderdelen voortdurend afgewisseld. U oefent intensief met cases en opdrachten uit de praktijk. Na deze korte training bent u weer volledig up-to-date.

De update en thema sessies worden 1 maal per kwartaal aangeboden.

Samenwerking tussen opleiders en brancheorganisaties