Deze tijd vraagt om goed opgeleide financial controllers

Voor veel bedrijven is het op dit moment alle hens aan dek. Door de COVID-19-crisis is bij veel ondernemingen de vraag naar producten en diensten flink weggezakt, terwijl andere bedrijven de vraag juist enorm hebben zien toenemen. Zie in zo’n situatie de onderneming maar eens financieel op orde te houden! Frank Bakker, directeur Markus Verbeek Praehep, zegt hierover het volgende: ”Bedrijven hebben sterke behoefte aan goed opgeleide financials die in staat zijn onder ingewikkelde omstandigheden de onderneming financieel ‘in control’ te houden. Die behoefte is er altijd wel, maar dat geldt nu nog sterker.”

 

Vanaf 1 september 2020 biedt Markus Verbeek Praehep een nieuwe controllersopleiding aan die gevolgd kan worden door iedereen met een financieel-economische opleiding op HBO-niveau. Het is een kwalitatief hoogwaardige, praktijkgerichte opleiding. Bakker: ”Een controller moet in deze tijd goed zijn met de cijfers, maar moet ook intern over de cijfers kunnen communiceren en projecten kunnen leiden om de financiële overzichten steeds verder te verbeteren. Vakinhoudelijke kennis en het toepassen van vaardigheden gaan dan ook bij de financial controller hand in hand.”

 

In een nieuw register van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (www.SRFA.nl) kan iemand met de juiste controllersopleiding zich als Register Financial Controller (RFC) laten inschrijven en de titel RFC voeren.

 

Met het opleiden van financial controllers wil MVP een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het bedrijfsleven. Juist nu. Belangstellenden kijken op https://www.mvp.nl/opleiding/register-financial-controller-rfc.html