Controllers blij met SRFA-register

Sinds september 2020 heeft de SRFA een register geïntroduceerd voor financial controllers. In het register worden financial controllers ingeschreven die opgeleid zijn op minimaal Post HBO-niveau. Inschrijving in het register geeft hen het recht om de titel Register Financial Controller (RFC) te voeren. Het register is bedoeld voor financial controllers die serieus met hun vak bezig zijn. Want inschrijving in het register is niet vrijblijvend. Zo moeten RFC’s bijvoorbeeld jaarlijks updatesessies en/of cursussen volgen in het kader van hun permanente educatieverplichting.

 

Guillaume Naipal, manager Bedrijfsvoering en Vastgoedbeheer bij een grote woningbouwcorporatie, juicht het initiatief van de SRFA toe. “Door educatie-eisen te stellen en een klachtenregeling te hanteren, wordt geborgd dat de RFC’s op een goed niveau binnen organisaties kunnen functioneren. Je moet op Post HBO-niveau zijn opgeleid en op dat niveau functioneren, terwijl je ook jaarlijks aan je permanente educatieverplichting moet voldoen. Ik merk dat er grote behoefte is aan dit soort kwalitatief goed opgeleide financial controllers.” 

 

Om in het RFC-register ingeschreven te kunnen worden, moet je de RFC-opleiding hebben gevolgd of een financiële bacheloropleiding op minimaal HBO-niveau hebben gevolgd en daarnaast op Post HBO-niveau geschoold zijn op Financial Control. Naipal: ”Een module Financial Control op Post HBO-niveau geldt als minimum, daarnaast moet je binnen een afgeronde opleiding je skills en vaktechnische kennis verbreed en/of verdiept hebben. Het bedrijfsleven heeft naar mijn mening dergelijke financials hard nodig. Juist nu.”